luni, 23 iulie 2012


                          VIATA CAPSUNI

                                                             

    Totul incepe cu o capsuna oarecare care asteapta sa fie culeasa. Ei bine ea nu vroia sa fie culeasa pentru ca stia ca va fi mancata. Dar pentru ca era printre cele mai frumoase capsuni a cules-o si pe ea.

    -Nu va rog! Domnule nu ma luati! Striga capsuna.Dar  Ionel nu o auzi pe capsuna si a culeso si pe ea. A dua zi nesvast lui Ion vroia sa faca gem de capsuni. Insa pentru ca capsuna noastra a cea mai desteapta capsuna din lume a sarit din cos si a luato prin sarituri la fuga.

-O ce bine ca am scapat de acolo, zice capsuna usurata, acum trebuie sa imi gasesc undeva unde sa dorm si sa traiesc acolo. Ca acolo imi era forte bine duar ca m-a luat domnul acela.Capsunica noastra a sarit pe un acoperis si numai pe acoperisuri mergea ca sa nu o calce lumea. Norocul ei e ca casele erau lipite una de alta. Ea s-a nascut intr-un sat sarac si nu avea nimeni multe  sanse de a se muta in alt loc. Ei bine capsuna nostra are sanse cel putin asa crede ea. Pe drum se intalneste cu o pasare. 

 -Ce faci capsuno, aici pe acoperisi?   

 - Ce sa fac? Vreau sa plec in alta parte.  - Sa pleci?! Ha ha ha! Nimeni nu are sanse de a pleca in alt loc! Decat noi , pasarile! Tipa cioara. 

 -Da ,  de ce sa te ascult pe tine? Tu esti cioara! Exclama capsunsa.  - Ca sa iti arat ca noi pasarile suntem bune te ducem la aeroportul  ,,Henri Coanda” OK? 

 -Bine! Dar nu cred. Ii sopti capsuna.  -Lasa ca vezi tu! Cioara avea in gand sa o striveasca.  -Bine, dar ca sa fiu sigura ma urc in spatele tau! Ai inteles? Intreaba capsuna  -Deaaaaaa. Of doamne, spune cioara in soapta ca sa nu o auda capsuna.Dupa ce au ajuns la aeroport o lasa pe capsuna pe acoperis.  -Multumesc mult! O sa am incredere in voi tot timpul!  

-Asa sa faci! Tipa toate ciorile. Acum capsuna trebuie sa gaseasca o cale sa intre caci ploua si ei nu ii place ploaia. Pana la urma a gasit o gaura mititica in acoperis. A aterizat axact la iesire .  Ea iesit. A vazut autobuzul care ii ducea pe oameni la avion. Si ea s-a bagat acolo.
   -Oare unde ma duc? Se intreaba capsuna.
S-a dus repede in spate si s-a bagat intr-o gaurica. Acolo s-a ascuns pana la avionul Wizz. Dar ea nu stia ca Wizz o duce in Germania. Asa ca nu s-a ingrijorat. Ea s-a bagat ultima in avion. Stuardeza nu a vazut si ca s-a bagat si capsuna in avion. Altfel o manca! Ea s-a dus la veceu. S-a ascuns dupa veceu si acolo a stat 8  ore! La plecare ea a iesit ultima. Era mare aglomeratie. Cel putin a ajuns cu bine.
  -Uauu sunt in Germania! Exclama capsuna.
Ei nu ii venea sa creada. Era forte incantata. S-a plimbat pana cand a ajuns la o gradina plina cu capsuni. In gradina era o femeie. Capsuna  noastra vroia sa intre in curte. Insa nu a putut. Acea femeie pe nume Vasilica vinde capsuni. Ea a vazut-o pe capsuna noastra pe jos si a creszut ca ia scapat  din cos. A luat-o si a puso in  cos.
  -Nu doamna! Faceti o greseala! Tipa din nou capsuna la un om. Dar din nou nu o aude nimeni. Dar insa o capsuna ii zice:
  -Ne vinde. Acolo ne duce. La taraba. Va lua 5 euro  pe caserola unde vei fi tu. Te va cumpara cineva si te va manca.
  -Eu nu vreau sa ma mance nimeni! Trebuie sa scap cumva de aici!
  -Nu poti scapa niciodata de Vasilica! Niciodata!
  -O sa vezi! Eu o sa scap!
  -Da , da ,da  siguuuur. Zice obraznic cealalta capsuna.
Cand au ajuns la magazin  o femeie a cumparat  caserola cu capsuna nostra. Ea era desfata ca va manca capsuni.  Cand a ajuns acasa a luat caserola si a mancat mai multe capsun. A 5-ea capsuna a fost a nostra. Ea vazand ca e asa de frumoasa a bagat-o in ciocolata. Dar exact cand era sa o bage in gura ea (capsuna) a sarit direct in chiuveta! Inca o capsuna stricata era acolo. A dat drumul la robinet ca sa se spele capsuna noastra de ciocolata.
  -Multumesc!
  -Cu placere!
Capsunca a sarit exact pe geam! A colindat ea Germania 15 zile. Dar dupa toate aceste zile un om pe nume Peter a gasit capsuna pe acoperisul lui. El a  luat capsuna ca sa o faca gem. El avea multa experienta in capsuni si stia ca pot scapa. Atunci a pus o  patura peste toate cele 100 de capsuni. Atunci capsuna noastra nu a mai putut scapa.
  -Ajutooor! Dar nu o aude nimeni pe capsuna
Peter a bagad mana pe sub patura si a luat un pumn de capsuni pana cand le-a treminat pe toate. Atunci si capsuna noastra s-a facut gem de capsuni…



                                        SFARSIT…


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu